Deň zasvätených a návšteva prefekta kongregácie

1-IMG 1684Sobotu, deň 17. Svetového dňa zasväteného života, bratia zhromaždení na generálnej kapitule v Assisi strávili pracovne. V podvečer však, na pozvanie biskupa Assisi Mons. Domenica Sorentina, stretli sa na eucharistii v katedrále a obnovili svoje zasvätenie.

Sobotu, d17. Svetového dňa zasväteného života, bratia zhromaždení na generálnej kapitule v Assisi strávili pracovne. V podvečer však, na pozvanie biskupa Assisi Mons. Domenica Sorentina, stretli sa na eucharistii v katedrále a obnovili svoje zasvätenie.

V nedeľu generálnu kapitulu minoritov navštívil kardinál João Braz de Avíz, prefekt Kongregácie pre inštitúty zasväteného života a spoločnosti apoštolského života. Otec kardinál pricestoval z Ríma do Assisi aby prežil s delegátmi kúsok ich kapituly a predsedal poludňajšej svätej omši. Podelil sa so svojou radosťou z pobytu v Assisi, v meste pokoja a svätého Františka. Dodal zopár úprimných slov adresovaných bratovi Marco Tascovi, v ktorých mu pripomenul, že bol vybraný pre službu "umývania nôh" všetkým bratom.

Po krátkych poznámkach ku čítaniam Liturgie slova otec kardinál citoval tri body z homílie Svätého otca ku dňu zasväteného života, aplikujúc ich v tento deň pre bratov. Pozval bratov predovšetkým pestovať vieru, ktorá vedie k intimite s Pánom a poslušnosti k Nemu. Potom bratov pozval ku "viere, ktorá uznáva múdrosť slabosti", chudoby. "Kenosis Krista nie je zlyhanie alebo porážka, ale už Veľkonočné víťazstvo".

Po sv. omši otec kardinál a Mons. Domenico Cancian, ordinár Città di Castello, zostali s bratmi na príjemný obed v jedálni Sacro Convento.

.

.