Albánsko: Biskup Hil Kabashi požehnal podzemnú kaplnku a základy nového kostola.

pozehnanie zakladovV nedeľu, 12. mája, apoštolský administrátor v južnom Albánsku, Mons. Hil Kabashi prvýkrát slúžil svätú omšu v priestoroch novostavby kostola v dedinke Jaru. Počas obradov požehnal podzemnú kaplnku a základy nového kostola.

V nedeľu, 12. mája, apoštolský administrátor v južnom Albánsku, Mons. Hil Kabashi prvýkrát slúžil svätú omšu v priestoroch novostavby kostola v dedinke Jaru. Počas obradov požehnal podzemnú kaplnku a základy nového kostola.
Na slávnosti, konajúcej sa pod holým nebom, sa zúčastnili veriaci aj z mesta Fier, či zo vzdialenej Vlory a Beratu. Hrozivé mraky napokon pokropili prítomných len ako príjemné osvieženie ozdobené dúhou, ktorú niektorí vnímali ako znamenie Panny Márie, ktorej je zasvätený novo budovaný chrám.
Nakoľko doposiaľ výdatné dažde sťažovali stavebné práce, bolo potrebné každý deň odčerpávať vodu. Preto bol v minulom týždni vykopaný odvodňovací kanál a bratia sa rozhodli dať vymurovať aj dve šachty na odvádzanie vody od základov. Napokon sa aj v samotný deň slávnosti požehnania novostavby presvedčili o správnosti tohto kroku. 
Prajeme našim spolubratom hojnosť Božieho požehnania. Nech Vás Panna Mária sprevádza vo Vašom úsilí prinášať jej Syna ľuďom v južnom Albánsku.

text: br. Martin foto: br. Jaroslav a Irenej