Púť terciárov do Svätej Zeme

putV dňoch 12.-19. mája 2013 som sa mohol zúčastniť púte františkánskych terciárov do Izraela. Zišli sa na nej členovia Tretieho Rádu sv. Františka /OFS/ z celého Slovenska...
V dňoch 12.-19. mája 2013 som sa mohol zúčastniť púte františkánskych terciárov do Izraela. Zišli sa na nej členovia Tretieho Rádu sv. Františka /OFS/ z celého Slovenska. Púť sme začali v Betleheme v bazilike Narodenia Pána. Betlehem patrí do palestínskej autonómie a býva v ňom veľa arabských kresťanov. S niektorými z nich sme sa mohli stretnúť pri spoločnom slávení Svätej Omše, na ktorej bol prečítaný dekrét o ustanovení spoločenstva Tretieho Rádu Svätého Františka v Betleheme.

Ďalej púť pokračovala dvojdňovou návštevou  Jeruzalema, kde sme  navštívili mnoho chrámov spojených s utrpením nášho Pána Ježiša Krista. Zaujímavá bola modlitba Krížovej cesty v uliciach Jeruzalema, ktorá vyvrcholila  návštevou baziliky Božieho hrobu. V ďalších dňoch sme navštívili Galileu a v nej mestá: Kafarnaum, Kánu Galilejskú a Nazaret. Neopakovateľným zážitkom bola Svätá Omša na Hore Tábor. Veľkou milosťou bolo tiež obnovenie si svojich krstných sľubov v rieke Jordán, v ktorej Ján Krstiteľ kedysi pokrstil nášho Pána Ježiša Krista.

Nakoniec púte sme sa ocitli na Hore Karmel pri Stredozemnom mori, kde sme mali možnosť pomodliť sa v jaskyni proroka Eliáša, ale aj zasvätiť sa Panne Márii Karmelskej.

Ďakujeme bratom františkánom Piovi a Brunovi, ktorí nás sprevádzali počas celej púte svojím výkladom i duchovným slovom.

tex:brat Marek Redlich

foto: Marcela Janovičová a ostatní terciári
.
.