Levoča: Večné rehoľné sľuby br. Jozefa Sukeníka

sluby JSV sobotu, 5. októbra v kostole Ducha Svätého v Levoči brat Jozef Sukeník zložil do rúk brata kustóda Tomáša Lesňáka večné rehoľné sľuby. 

V sobotu, 5. októbra v kostole Ducha Svätého v Levoči brat Jozef Sukeník zložil do rúk brata kustóda Tomáša Lesňáka večné rehoľné sľuby. 

Na slávnosti sa okrem bratov minoritov zo Slovenska a Poľska zúčastnili aj viacerí kňazi spišskej diecézy a početní veriaci najmä z Markušoviec, neďalekej rodnej obce brata Jozefa, a z Bratislavy – Karlovej Vsi, kde brat Jozef pôsobil dva roky dokončujúc magisterské teologické štúdium. Brat Jozef do našej rehole vstúpil po absolvovaní štyroch rokov štúdia v Kňazskom seminári biskupa Vojtaššáka na Spišskej Kapitule. Magisterské štúdium ukončil v Bratislave a momentálne absolvuje postgraduálne štúdium v medzinárodnom minoritskom kolégiu „Seraphicum“ v Ríme v oblasti Kristológia.

Ďakujeme všetkým, ktorí sprevádzajú brata Jozefa modlitbou. Spoločne mu vyprosujme hojnosť Božích darov na ďalšej ceste jeho rehoľného zasvätenia.

text: br. Martin; foto: Peter Lazor, Marián Talajka

.