Bratislava: Jubilejné slávnosti

michalmini(Aktualizované) Kostol sv. Michala slávi svoje 80. jubileum.

Slávnostnou sv. omšou sme v nedeľu ráno poďakovali za dar karloveského kostolíka, ktorý v týchto dňoch oslavuje 80. jubileum svojej existencie. Farníkom sa počas jubilejnej slávnosti v homílii prihovoril duchovný otec farnosti, p. Peter Gallík. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k skrášleniu týchto sviatočných momentov a kostolíku vyprosujeme, aby bol ešte dlhé roky miestom plným života a radosti z viery.

Oslavy jubilea otvoril ešte v štvrtok 23. júna hudobný súbor starej hudby Il Cuore barocco pod vedením majstra Tomáša Kardoša. Na koncerte zazneli diela Antonia Vivaldiho, Tarquinia Merulu a Arcangela Corelliho. Pri tejto príležitosti sme otvorili aj výstavu historických fotografií karloveského kostolíka, pripravenú pri tejto príležitosti.

Biblia hovorí, že dĺžka ľudského života je sedemdesiat rokov, a ak je človek silný, osemdesiat. Vek Božích chrámov sa ale meria celkom iným metrom. Ich životom je totiž ten, ktorý nie je smrteľný ani pominuteľný. Karloveský Kostol sv. Michala oslavuje v týchto dňoch svoje osemdesiate jubileum. Pre chrám to nie je príliš dlhá doba. Napriek tomu tento kostol už má o čom hovoriť, na čo spomínať, má nám čo povedať. Vo výstave, ktorú sme otvorili, hovorí o tom, kým bol predtým, ako sa stal Kostolom sv. Michala. Prehovorí tiež o Karlovešťanoch, ktorí v ňom prežívali krásne i bolestné udalosti svojho života, ukáže tváre tých, ktorí ho naplnili v nedeľu 28. júna roku 1936, v deň jeho posviacky. Povie tiež niečo o umeleckých dielach, ktoré ho v minulosti zdobili. Pozývame všetkých na jeho návštevu. Bratia minoriti.