Brehov: Letný detský tábor farnosti Soľ

minibrPoď s nami, prišli sme zo Soli, poď s nami, spoznať pár reholí... Takto zneli prvé slová hymny detského tábora farnosti Soľ. Tento rok sme navštívili dedinku Brehov a od 2. do 6. júla bol minoritský kláštor v Brehove naším dočasným domovom.

Poď s nami, prišli sme zo Soli, poď s nami, spoznať pár reholí... Takto zneli prvé slová hymny detského tábora farnosti Soľ. Tento rok sme navštívili dedinku Brehov a od 2. do 6. júla bol minoritský kláštor v Brehove naším dočasným domovom.

Naša výprava pozostávala zo 42 detí vo veku od 7 do 15 rokov, 9 animátorov, ktorí pripravili obohacujúci program na celý týždeň a z 5 kuchárok, ktoré sa starali o to, aby sme neboli hladní. Deti postupne spoznali rád benediktínov, naučili sa niečo o Matke Tereze a misionárkach lásky a vo štvrtok im bol predstavený sv. František z Assisi a sv. Klára. Pestrý program bol obohatený aj nočnou hrou na tému svätých Cyrila a Metoda, ktorá sa deťom veľmi páčila.

Okrem toho sa deti čo-to naučili aj na workshopoch, kde si mohli vyskúšať maľovanie pastelkami a tušom, vyrábali rôzne náramky a náhrdelníky, či tancovali rôzne druhy tancov.

V stredu nás svojou návštevou poctili aj naši kňazi, pán farár Mgr. Jozef Polák s pánom kaplánom Mgr. Gustávom Nagyom, ktorých deti pekne privítali. V posledný deň sa nám ťažko lúčilo, ale spomienky na tohtoročný tábor v našich mysliach nejaký ten čas pobudnú. Celá naša výprava odišla spokojná a plná zážitkov, na ktoré nikdy nezabudneme.


Jozef Nemčík