Brána života

minioscV dňoch 24.-28. júla sme sa (mladí zo spoločenstva Misia Máriina) zúčastnili duchovnej obnovy s pátrom Tomášom u Haladejov v Oščadnici na Kysuciach. Témou duchovnej obnovy bol krst.

V dňoch 24.-28. júla sme sa (mladí zo spoločenstva Misia Máriina) zúčastnili duchovnej obnovy s pátrom Tomášom u Haladejov v Oščadnici na Kysuciach. Témou duchovnej obnovy bol krst – brána života. Postupne sme preberali obrady krstu od udelenia mena, predkrstného pomazania, zrieknutie sa zlého, vyznania viery, samotný krst, pomazania krizmou až po odovzdanie krstnej sviece a bieleho rúcha.

Vďaka peknému počasiu sme mohli sláviť sv. omšu aj v blízkej kaplnke, ktorá je celoročne otvorená. Taktiež sme vo štvrtok podnikli pekný výstup na Veľkú Raču, kde sa nás rozhodol sprevádzať susedových pes. Verný sprievodca nás neopustil ani pri našom behu dole zjazdovkou, keď sme utekali pred búrkou. Neutiekli sme – do chaty sme prišli mokrí do nitky.

Osvedčilo sa aj naše kuchárske umenie...variť pre 28 ľudí nie je jednoduché. Ani chlapci sa nedali zahanbiť a pripravili nám na večeru výborné palacinky.

V sobotu sme sa na sv. omši modlili, aby sme boli vhodnou pôdou pre Slovo, ktoré sme v tento čas dostali. Uvažovali sme, čo to znamená byť kresťanom a k čomu sme skrze krst povolaní- byť kňazmi, prorokmi a kráľmi - poznať Boha, vedieť pomenovať a rozpoznať pravdu a konať ako víťaz nad smrťou.

Text: Mária Polláková a ostatní

Foto: Marián Rajnoha a Veronika Lacková

.

.

.