Hrabušice: tábor pre mladých

minHTento rok sa bratia minoriti rozhodli po prvý krát usporiadať tábor pre mladých. Tento nápad skrsol v hlavách animátorov z Bratislavy, ktorí už niekoľko rokov organizujú spolu s br.Martinom detský integrovaný letný tábor.

Tento rok sa bratia minoriti rozhodli po prvý krát usporiadať tábor pre mladých. Tento nápad skrsol v hlavách animátorov z Bratislavy, ktorí už niekoľko rokov organizujú spolu s br.Martinom detský integrovaný letný tábor.

" Ja už na budúci rok nebudem môcť prísť" boli slová ktorými sa s nami deti lúčili. A tak sme museli konať. Rozposlali sme maily a krátko na to sa ozvali prvé decká, pardón - mladí. No a takto to všetko začalo. 

Vo štvrtok, 23.8.2012 sa v Hrabušiciach, neďaleko Slovenského Raja, stretlo 15 mladých a 7 animátorov. Mottom tohto stretnutia bol úryvok z druhého listu Timotejovi : "Viem komu som uveril a som presvedčený..." Štyri dni sme sa zamýšľali, či naozaj vieme komu sme uverili a zisťovali sme nakoľko si navzájom dôverujeme. Prvý deň sme si medzi sebou vybudovali dôveru vďaka túre na Veľký sokol, z ktorej sa stalo nočné dobrodružstvo. Pre každého z nás to bol zážitok, ktorý budeme určite rozprávať raz nie len svojim deťom, ale aj vnúčatám. Ďalší deň sme sa preto rozhodli trochu viac oddychovať. Večer sme program ukončili adoráciou v kostole sv. Vavrinca, diakona. Oddýchnutí sme sa opäť vybrali na rebríky po ceste zvanej Prielom Hornádu + Kláštorná roklina. Všetci sa vracali s veľkým úsmevom. Večer, po svätej omši sme si na záhrade založili ohník, opiekli sme čo sme mali, a ako to už býva, aj sme si zaspievali a zatancovali. Ale to nebolo všetko. V noci bola nočná hra, z ktorej si mladí odniesli táborové tričká. Za poslednou spoločnou svätou omšou už nasledovalo balenie a upratovanie a obed. 
Nové priateľstvá, pekné zážitky, obnova ducha, vďačné srdcia,...aj takto by sa dal zhrúť tento tábor. Uvidíme sa aj o rok!?
text: Lucia, foto: animátori
....