Národná kapitula Františkánskeho svetského rádu v Žiline

miniBratia a sestry nášho Františkánskeho svetského rádu na Slovensku sa 23. - 26. augusta stretli v Žiline na svojej Národnej kapitule.

Bratia a sestry nášho Františkánskeho svetského rádu na Slovensku sa 23. - 26. augusta stretli v Žiline na svojej Národnej kapitule. Prítomní boli okrem Národnej rady aj predstavení a formátori jednotlivých regiónov Slovenska a tiež traja duchovní asistenti františkánskych prvých rádov.

Prvá časť kapituly bola venovaná hlavne referovaniu o živote a modlitbe v jednotlivých bratstvách. Účastníci sa vzájomne podelili skúsenosťami ako od poslednej kapituly prežívajú v bratstvách modlitbu liturgie hodín a zdieľanie nad Svätým Písmom. Vyzdvihli mnohé pozitíva, ale dotkli sa aj nedostatkov, na ktorých je ešte nutné spoločne popracovať.

Druhá časť kapituly bola už venovaná samotnej téme kapituly – zmiereniu. Po prednáške na danú tému a následnej adorácii, počas ktorej účastníci kapituly vyjadrili potrebu a túžbu po zmierení a tiež odprosili Ježiša v Eucharistii za svoje osobné slabosti a nedostatky, kapitula vypracovala závery, ktoré budú programom pre svetských františkánov na Slovensku na nasledujúce obdobie.

Text: p. Peter Gallik, Foto: OFS

.

.

.