Minoriti na sociálnej sieti.

fbPozývame vás, aby ste sa stali našimi priateľmi na sociálnej sieti...

.

Pred niekoľkými mesiacmi sme na sociálnej sieti facebook.com vytvorili profil Rehoľa Minoritov, pomocou ktorého chceme zdieľať so svojimi priateľmi po celom svete skúsenosť františkánskeho života a minoritskej spirituality.

.

facebookminoriti

Profil je zameraný na zdieľanie fotografií, článkov, videí a zaujímavých odkazov týkajúcich sa života a pôsobenia konventuálnych františkánov doma i v zahraničí. Nájdete na ňom galérie a odkazy, ktoré sa nenachádzajú na našej oficiálnej internetovej stránke a samozrejme, môžete sa na známej sociálnej sieti stať aj našimi priateľmi.

Naša rehoľa chce byť prítomná na sociálnej sieti, pretože tento spôsob komunikácie a prezentácie sa stal v dnešnej dobe štandardný pre všetkých ľudí na celom svete. Vzorom vo využívaní moderných masmediálnych prostriedkov pre dobro veriacich je náš veľký svätec, Maximilián Mária Kolbe, ktorý na začiatku minulého storočia ani na chvíľu neváhal so zaangažovaním sa na tomto poli a jeho práca priniesla reholi i celej cirkvi množstvo dobrého ovocia.

Snaha zviditeľniť spiritualitu sv. Františka z Assisi aj prostredníctvom sociálnej siete súvisí s prípravou na pápežom ohlásený Rok viery a s povzbudením  Druhého vatikánskeho koncilu, ktorý v dekréte Inter Mirifica nabáda kresťanov, aby sa spoločné komunikačné prostriedky bez meškania a s nasadením všetkých síl účinne používali v rozmanitých apoštolských dielach, ako si to vyžaduje momentálna situácia. Duchovní pastieri majú podľa učenia koncilu plniť svoje povinnosti na tomto poli bez otáľania, lebo to úzko súvisí s ich riadnym kazateľským poslaním.

.

br. jozef