Assisi: Nádvorie hľadajúcich

assisiminiMesto sv. Františka hostilo v dňoch 5. a 6. októbra ďalšiu etapu populárneho podujatia Nádvorie hľadajúcich.

Mesto sv. Františka hostilo v dňoch 5. a 6. októbra ďalšiu etapu zvláštneho podujatia Nádvorie hľadajúcich. Cyklus verejných diskusií v Assisi organizuje Pápežská rada pre kultúru a tentokrát sa ho aktívne zúčastnil aj taliansky prezident Giorgio Napolitano.

assisiOkolo štyridsať relátorov sa na stretnutí v diskusiách konfrontovalo s otázkami aktuálneho spoločenského horizontu ako sú všeobecná ekonomická kríza, situácia mladých ľudí oscilujúcich medzi vierou a nihilizmom či medzikulturálny a medzináboženský dialóg spojený s hľadaním pokoja pre tento svet.

Hlavnou témou bola diskusia na tému „Boh, ten neznámy“.

Populárne podujatie, v ktorom tradične diskutujú o hodnotových otázkach významné osonosti z kruhov veriacich i neveriacich, sa tradične koná v Assisi, na mieste, kde sa narodil a pôsobil sv. František a je živo sledované a komentované médiami.

Svätý František je dokonalým príkladom dialógu o prirodzených i nadprirodzených hodnotách v spoločnosti a medzi jednotlivými náboženstvami. Dokázal totiž s veľkou úctou k svedomiu druhého človeka ohlasovať pravdu, za ktorú bol ochotný i položiť svoj život.

info a foto: br. jozef