Brat Janko zložil večné sľuby

miniV sobotu 24. novembra 2012 náš drahý spolubrat Ján Čirák zložil slánostné, to jest večné sľuby. Svoje definitívne "áno" brat Ján vyslovil Bohu pred Cirkvou v minoritskom chráme Ducha Svätého v Levoči...

V sobotu 24. novembra 2012 náš drahý spolubrat Ján Čirák zložil slánostné, to jest večné sľuby. Svoje definitívne "áno" brat Ján vyslovil Bohu pred Cirkvou v minoritskom chráme Ducha Svätého v Levoči počas slávnostnej eucharistie, ktorej predsedal P. Tomáš Lesňák, provinciálny kustód minoritov na Slovensku.

V homílii odzneli medzi iným aj tieto slová: "Drahý brat, stávaš sa dnes Služobníkom Kráľa kráľov a jeho kráľovstva. Slová z dnešného prvého čítania sú pre teba a preto vstaň, prijímaj čo ti dáva Boh lebo máš pred sebou dlhú cestu k Božiemu vrchu, snáď  nie štyridsať dní a nocí ako Eliáš, ale možno štyridsať rokov putovania cez púšť tohto sveta a spoznávania Boha, ktorý sa prihovára srdcu človeka nie vo víchrici, zemetrasení, alebo ohni, ale v tichu skrze lahodný šum Ducha Svätého". 

Brat Ján pochádza z Belej nad Cirochou a má 25 rokov. Do rehole minoritov vstúpil v roku 2006. Po absolvovaní postulátu v Levoči a noviciátu v Kalwarii Paclawskej v Poľsku, pokračoval v počiatočnej formácii v juniorskom dome v Bratislave.

Brat Ján si na svoje pamiatkové obrázky vybral tento výrok sv. Františka Assiského: "Láska nie je milovaná!".

.

.