Bratislava: Oslava Veľkej noci

velka noc mini 2Máme účasť na Kristovom večnom živote! Touto radostnou skutočnosťou a slávením najvýznamnejších udalostí našej spásy žije v posledných dňoch farnosť v Karlovej Vsi.

Máme účasť na Kristovom večnom živote! Touto radostnou skutočnosťou a slávením najvýznamnejších udalostí našej spásy žije v posledných dňoch farnosť v Karlovej Vsi.

Najprv br. kustód na Zelený štvrtok umyl svojim spolubratom nohy, čím nám pripomenul Kristovo chápanie prvenstva. Na Veľký piatok br. Samuel odhalil Kristov kríž – strom života, na ktorom zomrel Spasiteľ sveta. Pre nepriaznivé počasie sme v kostole s rodinami našej farnosti rozjímali o krížovej ceste nášho Pána a o kríži v našich životoch. V piatok i v sobotu ráno sme spolu s celou Cirkvou slávili liturgiu hodín a zdieľali sme svoju účasť s trpiacim a pochovaným Spasiteľom. Na vigíliu vzkriesenia br. Peter v studenom daždivom počasí požehnal oheň od ktorého sa zapálila veľkonočná svieca symbolizujúca Krista – Svetlo sveta. V túto požehnanú noc bol preplnený kostol sv. Františka zároveň svedkom krstnej slávnosti, počas ktorej sa duchovne znovuzrodil katechumen Juraj. Radosť z prítomnosti víťazného Krista medzi nami sme pre dážď nemohli oznámiť svetu slávnostnou procesiou, verím však, že Kristov dar nového života v nás bude dostatočne čitateľný každému človekovi, s ktorým sa stretneme.

text: br. Martin; foto: Vojto Tóth a br. minoriti

.

.

.