Fier, Jaru: Veľká noc

albansko velka noc miniBratia z Albánska nám poslali niekoľko fotiek z tohoročného slávenia Veľkej noci. Na záberoch vidíme slávenie kvetnej, resp. palmovej nedele vo farskom kostole vo Fier, ako aj pred bunkrom v obci Jaru.

Bratia z Albánska nám poslali niekoľko fotiek z tohoročného slávenia Veľkej noci. Na záberoch vidíme slávenie kvetnej, resp. palmovej nedele vo farskom kostole vo Fier, ako aj pred bunkrom v obci Jaru.

Na fotkách z vigílie Veľkej noci si môžeme všimnúť obnovené obrazy krížovej cesty, ktoré boli znečistené požiarom. Krstiteľnica je zatiaľ len náhradná. V nedeľu vzkriesenia sa konalo, ako je už tradíciou, prijatie hostí s veľkonočnými blahoželaniami. Ako nám napísal br. Jaroslav, prišli (no nie sú na fotkách) traja pravoslávni kňazi, mufti - predstavený miestnej mešity, predstaviteľ krajského úradu, zástupca primátora mesta so svojou radou, prednosta provincie Fier a niekoľko ľudí z polície. Tohto roku prišli aj tri miestne televízie. Po svätej omši deti a mládež vystúpili v kultúrnom programe v priestoroch pastoračného centra. Väčšina z nich nie sú katolíci. Prišli na pozvanie dvoch ich učiteľov, katolíkov.

text: br. Martin; foto: br. Irenej a Jaroslav

.

.