Albánsko: Návšteva dvoch biskupov z príležitosti dvoch významných udalostí.

Nuncius mini

7. apríla, v Nedeľu Božieho milosrdenstva, do našej farnosti zavítal apoštolský nuncius Mons. Ramiro Moliner Inglés a miestny biskup o. Hil Kabashi.

7. apríla, v Nedeľu Božieho milosrdenstva, do našej farnosti zavítal apoštolský nuncius Mons. Ramiro Moliner Inglés a miestny biskup o. Hil Kabashi.

Na túto sv. omšu naši veriaci už dlho čakali. Bola naším poďakovaním Pánu Bohu za viaceré milosti. Prvou bolo obnovenie nášho chrámu Nepoškvrnenej (po požiari z januára). Druhou veľkou milosťou bolo uregulovanie pozemkových záležitostí farského kostola vo Fier, lebo práve vďaka nunciovi sme dokázali uzatvoriť dlhoročný problém s vlastníctvom kostolného pozemku vo Fier. Apoštolský nuncius počas sv. omše aj konkrétne vymenoval, kto všetko prispel k dobru našej farnosti, k tomu, aby bol nielen obnovený kostol, ale aj aby pozemok pod kostolom bol konečne definitívne náš.

Na tejto ďakovnej sv. omši sa zúčastnila aj početná skupina pútnikov zo Slovenska, ktorí si hovoria Vierozvestci, pretože putovali po stopách našich slovanských Vierozsvetcov, a práve v tom čase zavítali aj do nasej farnosti. Takže dôvodov na radosť bolo viac. V tomto roku sa vyberajú zo Slovenska do Albánska ešte ďalšie štyri skupiny pútnikov po stopách sv. Cyrila a Metoda, keďže v Albánsku, neďaleko nasej farnosti, v mestečku Berat, spočívajú pozostatky sv. Gorazda a Angelara - dvoch zo sedempočetníkov (svätý Cyril, Metod a ich piati žiaci).

Text: br. Jaroslav

.