Bratislava: Kňazská vysviacka br. Martina Mária Kollára

Vysviacka miniV sobotu 22. júna o 15.00 prijal brat Martin Mária Kollár, OFMConv. v Kostole sv. Františka v Bratislave – Karlovej Vsi kňazskú vysviacku vkladaním rúk otca biskupa Jozefa Haľka.

V sobotu 22. júna o 15.00 prijal brat Martin Mária Kollár, OFMConv. v Kostole sv. Františka v Bratislave – Karlovej Vsi kňazskú vysviacku vkladaním rúk otca biskupa Jozefa Haľka.

V príhovore Mons. Haľko zdôraznil význam slova, ktoré vyslovujeme v Božej prítomnosti. Podobne ako Panna Mária, ktorá vďaka tomu, že prijala slovo sprostredkované archanjelom Gabrielom, sa stala Matkou Boha, podobne človek prijatím Božieho povolania ku kňazstvu sa stáva nástrojom Božieho milosrdenstva. Otec biskup vysvetlil aj slová z pozvánky na túto slávnosť pochádzajúce z evanjelia sv. Jána, podľa ktorých bez Krista nemôžeme nič urobiť, a s ním prinášame hojné ovocie. Početní prítomní kňazi i veriaci vydali svedectvo, že aj napriek horúčave, sú ochotní vytrvalo nasledovať Krista a jeho služobníkov.

Po skončení svätej omše a po krátkom občerstvení sa takmer 50 členná skupina veriacich na čele so správcom farnosti P. Petrom vydala autobusom na 360 km cestu do Levoče, aby sa na druhý deň mohli zúčastniť primičnej sv. omše, ktorú slúžil br. Martin vo svojej rodnej farnosti.

text: br. Martin; foto: Rastislav Kralovič, Vojtech Tóth, br. minoriti
.