Primície pátra Martina

miniPáter Martin odslúžil svoju primičnú svätú omšu v nedeľu, 23. júna, v kostole sv. Jakuba v Levoči. Okrem miestnych veriacich a rodiny pátra Martina sa jej zúčastnili aj naši farníci z Bratislavy.

Páter Martin odslúžil svoju primičnú svätú omšu v nedeľu, 23. júna, v kostole sv. Jakuba v Levoči. Okrem miestnych veriacich a rodiny pátra Martina sa jej zúčastnili aj naši farníci z Bratislavy.
Slávnosť sa začala pred bránou levočského minoritského kláštora krátkym príhovorom kustóda minoritov, pátra Tomáša Lesňáka. Predtým, ako sme sa presunuli do farského kostola, udelili novokňazovi požehnanie jeho rodičia. 
Pred bránou kostola nás privítal levočský dekan Mons. František Dlugoš. Do kostola sme vošli v slávnostnej procesii. Kňazi mali oblečené bielo-modré ornáty, pretože formulár svätej omše bol o Panne Márii, ktorú si páter Martin osobitne uctieva. Kázeň predniesol páter Pius – dominikán pôsobiaci v Bratislave.
Na konci svätej omše udelil páter Martin svoje novokňazské požehnanie najprv najbližšej rodine, potom prítomným kňazom a zasväteným osobám a nakoniec všetkým prítomným veriacim.
Po svätej omši nasledoval slávnostný obed v miestnom divadle.


Text: tmv

Foto: Vojtech Tóth, Ján Horecký a bratia minoriti
.
.