Brehov: Miništrantský tábor

ministrantskyV dňoch od 8.7. do 13.7. 2013 sa v Brehove konal už veľmi obľúbený miništrantský tábor. Téma tábora sa niesla ako inak, v Cyrilo-Metodskom duchu. 

V dňoch od 8.7. do 13.7. 2013 sa v Brehove konal už veľmi obľúbený miništrantský tábor. Téma tábora sa niesla ako inak, v Cyrilo-Metodskom duchu.
V tomto duchu sa niesli všetky aktivity. V liturgických stretkách bola rozoberaná liturgia slova. V rámci večerných scénok sa zamýšľalo nad tým, akoby to bolo v dnešnej dobe, keby teraz medzi nás zavítali slávni vierozvestcovia. Celodenný výlet bol tiež historicky poňatý. Bola to návšteva archeologického náleziska v Rade, kde sú na území bývalého kostola pochovaní minoritskí mučeníci. Každodennou súčasťou programu bola Svätá omša, ktoré slúžil novokňaz páter Martin. A aby to bol správny miništrantský tábor, treba spomenúť krásnu adoráciu a krížovú cestu chodbami brehovského kláštora. No a na záver na bratislavských pútnikov čakali skvelé palacinky z kuchyne mamy pátra Martina v Levoči.

Naše poďakovanie patrí všetkým šoférom, našej sestre Caravelle a zdravotnému stredisku v Trebišove za pomoc v ťažkostiach, bratom minoritom, animátorom, miništrantom a predovšetkým Pánu Bohu a mame Márii, ktorá za nás orodovala.

Video o tábore si môžete pozrieť tu.

Vido o miništrantskom tábore 2012 si môžete pozrieť tu.

text: Nicole V., foto: animátori a miništranti

.