Šiesta národná volebná kapitula OFS

1-2Tento víkend 23. - 25. 8. 2013 a v peknom prostredí kláštora sestier františkánok Premenenia Pána v Melčiciach konala v poradí už šiesta Národná volebná kapitula OFS na Slovensku.
Tento víkend 23. - 25. 8. 2013 a v peknom prostredí kláštora sestier františkánok Premenenia Pána v Melčiciach konala v poradí už šiesta Národná volebná kapitula OFS na Slovensku. Zúčastnilo sa jej okolo 40 bratov a sestier rádu. Ako delegát generálnej ministerky Františkánskeho svetského rádu sa na kapitule zúčastnil člen predsedníctva Medzinárodnej rady OFS, Ewald Kreuzer z Rakúska, ktorý viedol aj jej volebnú časť. Delegátom za duchovnú asistenciu pre svetských františkánov na medzinárodnej úrovni bol kapucín P. Ondrej Tarana OFMCap. Kapituly sa zúčastnili aj dvaja duchovní asistenti pre Slovensko P. Jozef Konc OFMCap, a P. Peter Gallik OFMConv. Na kapitule boli prítomní tiež hostia zo zahraničia, národný minister svetských františkánov v Čechách a národná ministerka z Maďarska.

Bratia a sestry diskutovali a hodnotili pozitíva aj nedostatky predchádzajúceho obdobia a pripravovali návrhy do budúcnosti. Sobotňajšie popoludnie bolo venované samotným voľbám novej Národnej rady, ktorá bude slúžiť a viesť bratstvo na Slovensku počas nasledujúcich troch rokov. Posledný deň kapitulné zhromaždenie pripravovalo a schvaľovalo závery kapituly, ktoré budú usmerňovať prácu a rozvoj rádu v najbližšom období.

text: pg, foto: mo
.
.