Bratislava: Modlitba o pokoj v Sýrii

den pokaniaAko odpoveď na výzvu pápeža Františka sa v sobotu (7. septembra) v našej farnosti uskutočnilo modlitebné bdenie pri vystavenej Sviatosti Oltárnej. Úmysel bol jasný: spolu so Svätým Otcom a mnohými ľuďmi po celom svete sme prosili Boha o pokojné vyriešenie konfliktu v Sýrii.
 
Ako odpoveď na výzvu pápeža Františka sa v sobotu (7. septembra) v našej farnosti uskutočnilo modlitebné bdenie pri vystavenej Sviatosti Oltárnej. Úmysel bol jasný: spolu so Svätým Otcom a mnohými ľuďmi po celom svete sme prosili Boha o pokojné vyriešenie konfliktu v Sýrii.

Začali sme o 19:00 modlitbou vešpier. Potom bola vystavená Najsvätejšia Sviatosť Oltárna. Tichú adoráciu striedali rôzne spoločné modlitby: kajúca pobožnosť, sedembolestný ruženec, posvätné čítanie z nedele a zaspievali sme aj malé ofícium o Nepoškvrnenom počatí Panny Márie.

Adoráciu, ktorú hudobne sprevádzali mladí z rôznych kútov Bratislavy, sme ukončili o 24:00 eucharistickým požehnaním.

V priebehu piatich hodín prešlo bránami kostola mnoho ľudí. Prichádzali mladší i starší, rodičia s deťmi, ako aj členovia rôznych spoločenstiev, ktoré pôsobia v našej farnosti: terciári, charizmatici, ľudia z neokatechumenátu a Misie Máriinej. Niektorí zostali kratšie, iní dlhšie, ale nikomu nebolo dianie v Sýrii ľahostajné.

Viac o modlitbovej vigílii na Námestí sv. Petra: http://www.svetkrestanstva.sk/2013/09/papezov-apel-vojny-su-jazykom-smrti.html
Homília pápeža Františka počas modlitbovej vigílie: http://sk.radiovaticana.va/articolo.asp?c=727017

Text. br. Tomáš M.
Foto: br. Tomáš M. a Jakub Vannay

.