Vatikán: Valentínky s Františkom

Tento rok samotný pápež František v Frantisek minispolupráci s Pápežskou radou pre rodinu pozval do Ríma snúbencov z celej Európy.

14. februára Cirkev spomína na sv. Valentína, biskupa a mučeníka, ktorý je uctievaný ako patrón zaľúbených. Na deň svätého Valentína si zaľúbení podľa súčasnej tradície vyjadrujú lásku nejakou pozornosťou. Pri tejto príležitosti sa Cirkev čoraz častejšie zapája na rôznych úrovniach do plnohodnotného slávenia dňa zaľúbených.

Tento rok samotný pápež František v spolupráci s Pápežskou radou pre rodinu pozval do Ríma snúbencov z celej Európy. Na Námestie sv. Petra prišlo približne 30 tisíc „zaľúbených“ . Stretnutiu so Svätým Otcom predchádzal špeciálny program pre snúbencov v rámci ktorého, vystúpili so svojimi svedectvami mladé páry, ale aj manželské dvojice, ktoré sa podelili so svojimi životnými príbehmi.

Samotné stretnutie s pápežom Františkom prebehlo vo forme dialógu. Snúbenci dali Svätému Otcovi tri otázky: Strach zo slova „navždy”; „štýl“ manželského života; štýl slávenia svadby. Plné znenie odpovedi Františka nájdeme na tejto internetovej adrese: http://tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20140214030

Text a foto: lmb