Vatikán: Festa del Collegio

Vo štvPenitencieria minirtok 20. februára 2014 pri príležitosti blížiaceho sa svatku Katedry sv. Petra, slávilo Kolégium vatikánskych penitenciárov svoju každoročnú „festu“.

Vo štvrtok 20. februára 2014 pri príležitosti blížiaceho sa svatku Katedry sv. Petra, slávilo Kolégium vatikánskych penitenciárov svoju každoročnú „festu“.

Nakoľko v deň sviatku Petrovej katedry bude pápež František vo Vatikáne ustanovovať nových kardinálov, naša komunita sa rozhodla osláviť spomienku na tohto apoštola o dva dni skôr. Na jeho moci kľúčov majú totiž podiel i vatikánski spovedníci.

Každoročná „Festa del Collegio“ sa stáva príležitosťou na neformálne stretnutie s Veľkým penitenciárom, ktorým je v súčasnosti kard. Mauro Piacenza a jeho zástupcom, Mons. Krzysztofom Nyklem. Tí sa zúčastnili osláv spolu s ostatnými prelátmi a zamestnancami Apoštolskej penitenciárie. K spoločnému posedeniu boli pozvaní aj predstavitelia ďalších troch kolégií penitenciárov pri pápežských rímskych bazilikách. V bazilike sv. Jána spovedajú bratia františkáni, v bazilike Panny Márie Snežnej dominikáni a u sv. Pavla za hradbami benediktíni.

Apoštolskí spovedníci sa pravidelne stretávajú raz v mesiaci. Toto stretnutie ma formačno – organizačný charakter a nedáva nám možnosť bližšie sa spoznať. Pre mňa štvrtková slávnosť bola príležitosťou dozvedieť sa, kto a za čo je zodpovedný v Apoštolskej penitenciárii.

Text: br. Lucián; foto. P. Joao