Fašiangová zábava

roboPlesy a karnevaly, pre deti aj pre dospelých aj tohto roku oživili fašiangové obdobie v našich farnostiach.

Plesy a karnevaly, pre deti aj pre dospelých aj tohto roku oživili fašiangové obdobie v našich farnostiach.

V sobotu 15. februára 2014, už tradične s ľahkým oneskorením, sa začal farský ples minoritskej farnosti Karlova Ves v Bratislave. Prítomní hostia, aj jeho organizátori, manželia Nagyoví, Lenčoví a Polákoví, láskavo čakali na oneskorencov, aby mohli začať spolu spoločnou modlitbou, tak ako je to zvykom v tých najlepších, najšťastnejších rodinách. P. Peter Gallik, ktorý ples otvoril, odovzdal ho do rúk Božích – a všetci plesajúci mali možnosť zažiť, aké sú to milostiplné a štedré ruky.

Šarmantá moderátorka Alenka Jurčacková zo ZUŠ sv. Cecílie, deti a učitelia zo Spojenej školy sv.Františka, jej absolventi, absolventi animátorskej školy, spoločenstvá miestnej cirkvi, spoločenstvo bratov minoritov... všetci spolu žiarili v radosti zo spoločného času. A hudba bola skvelá...

Nemenej pekným zážitkom bol aj ples, ktorý sa konal v Dlhých Strážach a na ktorom sa zišli veriaci z celej farnosti Spišský Štvrtok. Po prvý krát „plesali“ aj Brehovčania v sobotu 15. februára v priestoroch refektára minoritského kláštora v ich obci.

 

foto: Marián Pollák

.

.

.