Pôstna duchovná obnova spoločenstva Misia Máriina

1-PDO 14Koncom minulého týždňa, 13. - 16. marca sa stretlo vyše 40 členov spoločenstva Misia Máriina v dome prijatia pre rodiny Rodinkovo v Belušských Slatinách na duchovnej obnove.

PDO 14Koncom minulého týždňa, 13. - 16. marca sa stretlo vyše 40 členov spoločenstva Misia Máriina v dome prijatia pre rodiny Rodinkovo v Belušských Slatinách na duchovnej obnove. Obnovu viedol náš duchovný poradca spoločenstva otec Tomáš Lesňák, OFMConv. V Rodinkove sme sa stretli s tradične obetavým prístupom všetkých, ktorí sa o nás starali - či už po materiálnej i duchovnej stránke.

Pôstny čas je časom obrátenia. V šiestich prednáškach sme boli povzbudení učiť sa od najdokonalejšieho vzoru našej viery - od Panny Márie: postaviť sa strachu vierou v zmŕtvychvstalého Krista, otvoriť sa nemožnému s vedomím Božej sily, pochopiť postoj viery v ťažkých životných situáciách, že viera je predovšetkým radosť a pokoj, prečo máme túžiť po mimoriadnosti a ako prinášať pre Krista plody viery takpovediac aj „mimo sezóny“.

Novou skúsenosťou a prekvapením bola spoločná liturgia zmierenia. K dennému programu obnovy okrem ranných a večerných modlitieb patril ruženec a sv. omša – a naše biedne úsilie o silencium, ktoré sa nám azda najlepšie darilo zachovávať pri prechádzkach v tichu jarnej prírody.

text: Mária a Peter Rusinovci

foto: Juraj Vlasák

.

.

ÂÂÂ