Bratislava: Púť miništrantov do Šaštína

SastinV sobotu 3. mája sa desať miništrantov z Karlovej Vsi spolu s vyše tristo ďalšími miništratmi zúčastnili púte k Sedembolestnej Panne Márii.

V sobotu 3. mája sa desať miništrantov z Karlovej Vsi spolu s vyše tristo ďalšími miništratmi zúčastnili púte k Sedembolestnej Panne Márii.

Účastníkov púte čakal bohatý program – po privítaní boli rozdelení do skupín – mladším sa v bazilike venoval Don Jozef Luscoň SDB, starší si mohli vybrať zo 4 workshopov – naši si vybrali tému siekt.

Na spoločnej svätej omši sa zúčastnilo aj mnoho ďalších pútnikov, keďže púť sa konala na „fatimskú“ sobotu v mesiaci máj. Akousi „náhodou“ sa našim chlapcom po príchode procesie podarilo podarilo usadiť v blízkosti oltára a kňazov (nech sa im to darí aj naďalej). Počas homílie Stanislav Čúzy, kaplán z farnosti Sedembolestnej PannyMárie v Bratislave, demonštroval na príklade lietajúcej helikoptéry dôležitosť vytrvalosti v miništrantskej službe, potrebu dopĺňania energie prostredníctvom sviatostí, potrebu vystupovať k Pánovi a pri tom aj svietiť – ukazovať cestu iným.

Po sv. omši nasledovalo pohostenie v podobe chutného guláša, stretnutie s hokejistami, v závere ktorého jeden chalanov vyhral hokejku Petra Bondru. Púť ukončila poklona Sviatosti oltárnej.

Cestou domov si chalani vyskúšali výstup na zrúcaninu Plaveckého hradu. Hore zistili, že to, čo sa zdalo byť neprekonateľným trápením, sa vďaka krásnemu výhľadu a starodávnym múrom zmenilo na krásny zážitok, ktorý by si radi aj neskôr zopakovali.

Text: br. Martin, foto: Marián Pulman