Farská duchovná obnova

farska doV dňoch 17. - 21. júna sme v našej bratislavskej farnosti prežívali duchovnú obnovu. Každý deň o 18:00 nás v kostole sv. Františka spojilo slávenie svätej omše. Po nej nasledovala prednáška zameraná na rodinu a ochranu života spojená s diskusiou.

V dňoch 17. - 21. júna sme v našej bratislavskej farnosti prežívali duchovnú obnovu. Každý deň o 18:00 nás v kostole sv. Františka spojilo slávenie svätej omše. Po nej nasledovala prednáška zameraná na rodinu a ochranu života spojená s diskusiou.

V utorok nám detská psychologička Eva Poláková rozprávala o Význame súrodeneckých vzťahov v rodine. V stredu sme si vypočuli príspevok profesora Jozefa Glasu o nástrahách súčasnej medicíny, ktorým musí kresťanská rodina čeliť. Vo štvrtok bola slávnosť Najsvätejšieho Kristovho Tela a Krvi, preto sme sa po svätej omši vydali na eucharistickú procesiu okolo kostola. V piatok prijala pozvanie profesorka Eva Grey a priblížila nám problematiku postabortívneho syndrómu spolu s cestou jeho uzdravenia.

V piatok páter Peter posvätil obraz Pána Ježiša s nenarodeným dieťatkom v srdci, ktorého autorkou je akademická maliarka Darina Gladišová. Posolstvo obrazu s nápisom „JA SÁM ŤA DONOSÍM VO SVOJEJ LÁSKE" je takéto:

Človek bol stvorený na BOŽÍ OBRAZ. Už od svojho počatia je človekom a teda má právo na ochranu života. Ľudská bytosť nevzniká len z vôle človeka, už v stave zárodku žiari BOŽOU KRÁSOU A Dôstojnosťou STVORITEĽA.

OBRAZ má znázorňovať tajomstvo spojenia duše so Stvoriteľom. Každé počatie je Božím zázrakom a človek má byť za svoj život Bohu vďačný. Ukončenie života v lone matky je vždy ťažkou ranou. Boží život a sláva, ktorú Boh vkladá do každého človeka, je tak násilne prerušená.

Je to obraz Božej bolesti nad zabíjaním nevinných detí. Má nám pomôcť uvedomiť si že tie deti zomierajú strašnou smrťou. Priviňme si ich v modlitbách a obetách lásky na srdce tak, ako to robí Ježiš na obraze.

Nenarodené dieťatko na obraze so zopnutými rukami prosí o prijatie za všetky počaté a úmyselne usmrtené deti v lone ich matiek.

Tento má byť tiež obrazom, ktorý hovorí o Božom milosrdenstve a odpustení a má byť pomocou ženám, ktoré trpia po potrate. Ich deti sú v Ježišovom srdci. Ich život pokračuje vo vzťahu s Ježišom Kristom. Lúčmi Božej milosrdnej Lásky sú priťahované zo všetkých končín sveta, aby ich Pán zjednotil a prichýlil v hlbinách svojho Božského Srdca.

Duchovná obnova vyvrcholila púťou do Šaštína k Sedembolestnej Panne Márii. Viac sa o nej dozviete v nasledujúcom príspevku.

Text: br. Tomáš M.
Foto: bratia minoriti