Karolovo posolstvo

RTVS odvysiela na Bielu sobotu o 10:45 film inšpirovaný udalosťami zo života svätého pápeža Jána Pavla II, ktorý natočili žiaci Spojenej školy sv. Františka v Bratislave.

Ide však o rozprávanie starého otca vnukovi Tomášovi o prekonávaní strachu, životných hodnotách, vnútornej sile človeka, o tom, ako konať dobro a snažiť sa robiť svet lepším.

Film sa začal vyrábať v roku 2015 pod vedením režiséra Petra Núñeza ako filmový alebo televízny seriál pre deti. Deti boli zapojené priamo do výroby filmu. Neskôr z toho vyrástol filmový projekt, o ktorý prejavila záujem televízia. Okrem žiakov našej školy si dve hlavné postavy zahrali František Kovár a Zuzana Mauréry. Súčasťou filmu sú aj animované sekvencie.

„Zverejnenie v RTVS je poctou mimoriadne vydarenej školskej práce Spojenej školy sv. Františka z Assisi a jej riaditeľa pána Horeckého,“ uviedol pre média Peter Núñez.

Na slovenské pomery ide o naozaj nevšedné dielo. Pozývame vás k jeho sledovaniu na bielu sobotu dopoludnia, čiže 15. apríla na prvom programe RTVS, so začiatkom o 10:45.

Karol's Message Trailer from MARTIN KANDRA on Vimeo.

Viac na http://www.karolsmessagefilm.com/