Obliečka novicov

1- DSC0977Provinciál bratom, ktorí začínajú skúšobný rok noviciátu, pripomenul slovami sv. Jozefa Kupertinského, patróna dňa, úlohu každého rehoľníka...

19. septembra vyšší predstavení z Krakova (p. Jarosław Zachariasz), Česka (p. Bogdan Sikora) a Slovenska (p. Tomáš Lesňák) prijali do noviciátu šesť bratov a obliekli ich do minoritských hábitov. Medzi nimi je tiež člen slovenskej kustódie br. Peter Kozma. Ďalej boli prijatí štyria Poliaci a jeden brat z českej provincie.

Krakovský provinciál bratom, ktorí začínajú skúšobný rok noviciátu, pripomenul slovami sv. Jozefa Kupertinského, patróna dňa, úlohu každého rehoľníka: „Milovať Boha z celého srdca, stále ho chváliť svojimi ústami a žiariť blížnym príkladom dobrých skutkov”. „Rehoľník je človekom, ktorý si zvláštnym spôsobom zamiloval Pána Boha, keďže odhalil, že Boh si ho zamiloval” – dodal.

P. Zachariasz ďalej poukázal na to, že človek je schopný vziať na seba ťažkosti života zasväteného Bohu až vtedy, keď pocítí a uverí, že bol Bohem vyvolený a milovaný. „On si vás obľúbil a bude vám nepochybne po celý rok dávať najavo, že ste Jeho milovanými synmi” – presviedčal p. Zachariasz. Poprial bratom, aby vždy túžili po svätosti a nikdy se nebáli svojich obmedzení, ale odovzdávali sa sile Božieho milosrdenstva.