Duchovná obnova pre mladých mužov

V dňoch 31. októbra až 2. novembra sa klauzúra bratislavského kláštora pootvorila pre deviatich účastníkov duchovnej obnovy určenej pre chlapcov a mladých mužov.

Účastníci obnovy pochádzali z rôznych kútov Slovenska, jeden dokonca z Talianska. Prednášky a meditácie, ktoré pripravil p. Jozef, sa tematicky zameriavali na pojem svätosť v biblickej tradícii a na svätosť chápanú ako životné povolanie kresťana. Po prednáškach nasledovala vždy tichá meditácia biblických textov, ktorá v posledný deň obnovy vyústila v spoločné podelenie sa o získané milosti. Viacerí účastníci využili aj ponuku na osobný duchovný rozhovor či prijali sviatosť zmierenia.

Hostia sa podieľali na duchovnom programe miestnej rehoľnej komunity: na chórových modlitbách, adorácii, modlitbe sv. ruženca a na sv. omši. Zvláštnym rozmerom týchto dní boli momenty spoločných stretnutí: vytvorili sme bratské spoločenstvo počas vychádzky spojenej s modlitbou za zomrelých, alebo sme sa zišli na spoločnej rekreácii, pri ktorej odzneli svedectvá bratov o rozpoznávaní ich rehoľného povolania.

Ďalšia podobná duchovná obnova pre mladých mužov je plánovaná v dňoch 2. – 4. januára 2015 a jej témou bude programovanie duchovného života v skúsenosti sv. Antona z Padovy.

text: p. Jozef

foto: účastníci duchovnej obnovy