Večné sľuby br. Ondreja

ondrominiV sobotu 29. novembra 2014 zložil náš spolubrat Ondrej Pastva v Levoči svoje slávnostné rehoľné sľuby.

Na svätej omši v levočskom minoritskom kostole, ktorá bola spojená s obradom jeho večných sľubov, sa zúčastnili spolubratia, príbuzní a priatelia br. Ondreja. Mnohí z nich pricestovali z našej bratislavskej farnosti.

Týmto významným krokom sa definitívnym spôsobom začlenil do minoritského rádu a zaviazal sa po celý život zachovávať Regulu sv. Františka spôsobom, aký predpisujú naše rehoľné konštitúcie.

Br. Ondrej Pastva sa narodil v roku 1981 v Spišskej Novej Vsi. Má troch súrodencov. Je vyučeným opravárom poľnohospodárskych strojov a pred vstupom do rehole pracoval 7 rokov vo firmách Pilvud a Embraco v Spišskej Novej Vsi. Do rehole vstúpil v roku 2008. Prvý rok rehoľnej formácie trávil v našom bratislavskom kláštore. Dňa 17. septembra v roku 2009 prijal rehoľný habit a začal kanonický noviciát v kláštore Sv. Kríža a bolestnej Panny Márie v Kalwarji Paclawskiej v Poľsku. Svoje prvé sľuby zložil 25. septembra v roku 2010. Počas počiatočnej formácie pracoval v Kostole sv. Františka v Bratislave ako kostolník. Bol zodpovedný za údržbu kláštora a v spolubráci s bratmi františkánmi sa aktívne angažoval v pastorácii ľudí bez domova. Počas niekoľkých mesiacov vypomáhal aj v našej misii v južnom Albánsku.

Bratovi Ondrejovi prajeme v jeho ďalšom pôsobení v minoritskom spoločenstve hojnosť Božieho požehnania a ochranu nepoškvrnenej Panny Márie i sv. Františka.