Mládež, Marianka, Godzone

V utorok 17.11.  karloveskí chalani a dievčatá putovali do Mariánky a vo štvrtok sa zúčastnili evanjelizačného programu Godzone tour 2015 Zmena atmosféry. Obe akcie sa konali v rámci týždňa modlitieb za mládež. Do Mariánky putovali pešo cez les od zastávky Lesopark. Najprv jedna skupinka nestihla električku v Karlovej Vsi, tak boli odvezení na autobus, následne sa ukázalo, že ďalšia skupinka nestíha ani tento autobus, tak boli odvezení až na tretí – posledný spoj – v ňom sa napokon sa všetci stretli. Cesta im ubehla veľmi rýchlo, takže nestihli ani vyplniť pripravený kvíz.

Tri skupinky prišli na bicykloch, najpočetnejšia – miništranti – si spravili v lese zastávku a zahrali si futbal na hrubej vrstve lístia. V Marianke si pred sv. omšou niektorí vyskúšali svoju obratnosť na slackline, iní cvičili spevy a ešte iní sa sotva stačili prezliecť z cyklistického J

Na sv. omši bolo veselo – pridal sa k nám aj dp.  Marek Sitár z Kuchyne a karloveský rodák dp. Pavol Gajdoš z Kostolnej pri Dunaji, ktorý sa aktívne zapojil aj do hry na gitare a spevu. V homílii br. Martin vyzdvihol príklad sv. Alžbety, ktorá sa vydala vo veku 14 rokov, bola vzornou manželkou i matkou troch detí, po smrti manžela založila nemocnicu, v ktorej slúžila chudobným.

Po sv. omši nasledoval guľáš, ktorým sa p. Eve Žakovej výborne podarilo nasýtiť takmer tridsať hladných krkov (nezvýšilo sa nič – ĎAKUJEME). Potom sa už niektorí ponáhľali, aby stihli prísť za vidna domov na bicykloch; ostatní sa pomodlili krížovú cestu za mladých a s prehľadom stihli MHD.

Na Godzone v Hant aréne na Pasienkoch sme ši MHD-čkou. Pôvodné plány z rôznych dôvodov celkom nevyšli – niektorí trochu blúdili, niektorí riešili iné spoje, ale napokon sme sa všetci (cca 30 osôb) stretli. Program bol veľmi pestrý – spev, tanec, vizualizácie, osobné svedectvá, duchovné príhovory, možnosť spovede, nákupu oblečenia a iných predmetov s Godzone motívmi. Tohoročná Godzone vyzýva k zmene atmosféry obrátením srdca k Bohu. Verím, že štvrtkový večer 19.11. v tomto pomohol mnohých dušiam.

text: br. Martin; foto: Zuzka, Miki a iní