Obnova v Čičmanoch

Z pôvodného plánu prebrať si výklad jednotlivých dní Veľkého týždňa aký im dáva liturgia Východných Cirkví, sme stihli len Lazárovú sobotu a Kvetnú nedeľu. No nevadí, cieľom bolo vstúpiť do slávenia Veľkého týždňa, a na stačilo aj bohatsvo týchto dvoch dní. A máme v čom pokračovať na budúci rok...

Každoročne totiž spoločenstvo Misia Máriina dáva možnosť svojim dospelým členom pripraviť sa na Veľkú noc prostredníctvom duchovnej obnovy. Schádzame sa vo štvrtok. Začíname spoločne slávenou liturgiou zmierenia v piatok dopoludnia. Piatkové popoludnie a celú sobotu sme sa nechali viesť slovom pátra Tomáša Lesňáka, ktorý nám odkrýval tajomstvá liturgie rôznych katolíckych východných obradov. Jednu prednášku sme mali ešte v nedeľu dopoludia, ale to bolo hlavne o prežívaní eucharistie na pamiatku Pánovho vstupu do Jeruzalema a obetovania sa na križi. 

Pre všetkých zúčastnených - bolo nás viac ako štyridsať - to bol tiež čas na spoločné stretnutie, modlitbu liturgie hodín, slávenia eucharistie a rozhovory. Eventuálne na prechádzku v okolí Domu sv. Bystríka v Čičmanoch, kde sme boli ubytovaní a výborne obslúžení.