Albánsko

Albánsko: Týždeň po požiare

poziar miniPred týždňom bol v albánskom meste Fier podpálený farský kostol pri ktorom pôsobia naši bratia minoriti. O súčasnom stave informuje nás vyšší predstavený P. Tomáš Lesňák.

Pred týždňom bol v albánskom meste Fier podpálený farský kostol pri ktorom pôsobia naši bratia minoriti. O súčasnom stave informuje nás vyšší predstavený P. Tomáš Lesňák.

Drahí spolubratia, priatelia a dobrodinci našich misii.

Mnohí z Vás, ktorí ste sa dozvedeli o požiare nášho kostola vo Fier, sa pýtate čo je v tejto veci nové a ako sa vyvíja situácia na mieste. Chcem Vás uistiť, že bratia sa majú dobre a napriek ťažkostiam, ktoré sa odohrali v poslednom čase pokračujú vo svojom misijnom poslaní. Spolu s rehoľnými sestrami a miestnymi veriacimi začali po požiare upratovanie interiéru kostola. Určite je potrebné v kostole vymeniť všetky dvere a okná, časť elektrického vedenia, osvetlenie a nutná bude možno aj nová omietka. Pri požiari úplne zhorela krstiteľnica a paschál. Oltár, ambóna a tiež lavice vyzerajú použiteľne. Zdá sa, že nebudú potrebné zásahy do samotnej budovy a strechy kostola.

Pokiaľ sa jedná o nešťastného mladého muža, ktorý požiar založil: polícii sa k činu priznal a momentálne sa nachádza vo väzení.

Ďakujem vám všetkým za prejavy spolupatričnosti a solidarity, ktoré ste mne osobne, ale aj ďalším bratov z kustódie prejavili. Mnohí z Vás sa pýtate, ako môžete pomôcť. V prvom rade potrebujeme modlitebnú podporu, aby sa situácia upokojila a bratia mohli pokračovať vo svojom misijnom účinkovaní. Keby niekto z Vás chcel pomôcť aj materiálne pri obnove kostola dovoľujem si nižšie uviesť slovenské číslo bankového účtu našej misie v Albánsku.

S prosbou o modlitbu za našu misu v Albánsku a tiež za prebehajúcu Generálnu kapitulu nášho rádu v Assisi,

P. Tomáš Lesňák, kustód


Rehoľa menších bratov konventuálov – minoritov

4 060 027 019 / 3100

Volksbank Slovensko

 .

.