Bratislava

Pozvánka na celonočnú krížovú cestu

Naše putovanie sa bude konať počas noci zo štvrtka 6.apríla na piatok 7. apríla 2023. Cestu začneme večer o 20:30 pri Bazilike narodenia Panny Márie v Marianke a ukončíme na rovnakom mieste.

Trasa

Marianka, Bazilika narodenia Panny Márie - Svätý vrch - Biely kríž (asi 7.km) - Jurské jazero - Košarisko (asi 13.km) - Pod Kozliskom - Hrad Pajštún (asi 18.km) - Borinka - Marianka (asi 22.km).

Všetkých 14 zastavení bude zhustených na okruhu od Marianky po Marianku, každé s odstupom cca 30min, aby sme sa aj týmto spôsobom nesnažili, hoc aj podvedome, ponáhľať za prejdenými kilometrami, nesledovali športové tempo, ale duchovný cieľ cesty.

Na 22. km sa dostaneme naspäť do Marianky - XIV zastavenie; kto by nemohol ďalej (povinnosti, čas alebo sily), bude tam možnosť individuálne ukončiť spoločnú púť.

Kto bude mať záujem pokračovať pešo až do Bratislavy, najkratšia možnosť cez  Kačín – Rázsochy – okolo Sitiny – Líščie údolie (ďalších asi 14.km).

Inštrukcie

Krížová cesta má individuálny charakter: počas pochodu je každý odkázaný výlučne na svoje vlastné sily a nesie sám za seba zodpovednosť. Budeme dbať na rozumné tempo, ako vpredu (nehnať sa, nepretekáme sa) ako aj vzadu (nenechať na seba dlho čakať).

Počas pochodu zaväzuje pravidlo mlčania. Výnimkou je predčítanie rozjímaní na zastaveniach. Ide o možnosť osobnej duchovnej skúsenosti, ktorej cieľom je napomôcť k prežitiu Veľkonočného prechodu.

Po prihlásení (pošli prosím mail na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.), pošleme prihláseným bližšie informácie (potrebná výbava, oblečenie, texty rozjímaní, mapa, ak sa podarí gpx a ďalšie pokyny súvisiace s predpoveďou počasia).

Tešíme sa na Teba!

P. Lucián M. Bogucki a Rišo Novák