Bratislava

Bratislava: Veľká rodinná oslava

1-DSC05995V piatok večer 17. mája v DK Dúbravka spoločne oslavovali svoje 10. narodeniny Spojená škola sv. Františka z Assisi a 15. narodeniny Základná umelecká škola sv. Cecílie, ktorej pobočka sídli v priestoroch našej školy sv. Františka...
V piatok večer 17. mája v DK Dúbravka spoločne oslavovali svoje 10. narodeniny Spojená škola sv. Františka z Assisi a 15. narodeniny Základná umelecká škola sv. Cecílie, ktorej pobočka sídli v priestoroch našej školy sv. Františka. A svoj spoločný narodeninový darček venovali bratom minoritom k 10. výročiu založenia ich slovenskej kustódie. Tento darček bol z tých najvzácnejších, pretože bol "ručne vyrobený": Koncert hudby, spevu, tanca a radosti zo spoločnej rodiny. Otvoril ho páter Tomáš Lesňák, kustód rehole minoritov a uzavreli riaditelia oboch jubilujúcich škôl, Stanislav Grich a Ján Horecký. Celý ho svojim hovoreným aj spievaným slovom niesla Alenka Jurčacková, a priniesla ním čas, v ktorom 70 detí a všetci ich učitelia spolu na javisku vytvorili hodinu a pol vzácnej Oslavy. Kto tam bol, nepochybuje, že to bol požehnaný čas. Ďakujeme a gratulujeme!

V ten istý deň napoludnie slávili bratia minoriti s učiteľmi, rodičmi a žiakmi Spojenej školy sv. Františka  aj sv. omšu na výročie posviacky školskej kaplnky bl. Jána Pavla II. Kaplnku pred dvoma rokmi darovali škole bratia minoriti a odovzdali jej ju v deň narodenín  Jána Pavla II., 18. mája 2011, slávnostnou sv. omšou, ktorá bola v priamom prenose prenášaná do naplnených chodieb školy. Tak ju v radosti spoločne prežili všetci, žiaci, študenti aj učitelia. Po dvoch rokoch sa naša farská rodina v rovnakej radosti zišla chváliť Pána Boha za mimoriadny dar stálej prítomnosti Sviatosti Oltárnej v srdci našej školy. Bohu vďaka!

Text: th a jh, foto: Táňa Horecká, Marián Polák
.
.