Bratislava

Na bratislavskom Pochode za život

imageV Bratislave 13. apríla sa o 15:30 na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí uskutočnil pochod za oslavu života. Druhý ročník podujatia Bratislava za život ponúkol...

V Bratislave 13. apríla sa o 15:30 na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí uskutočnil pochod za oslavu života. Druhý ročník podujatia Bratislava za život ponúkol vystúpenia spevákov Roba Opatovského, Simony Martausovej askupiny La3no Cubano. Na pódiu vystúpili aj ďalšie osobnosti, ktoré podporili život ako najvyššiu ľudskú hodnotu. Veľmi cenné a zaujímavé boli svedectvá žien, ktoré stáli pred vážnym životným rozhodnutím a svoje dieťa si nechali. Organizátori predstavovali aj projekty konkrétnej pomoci tehotným matkám v núdzi. V rámci podujatia sa konal aj pochod bratislavskými ulicami. Z Hviezdoslavovho námestia sa účastníci presunuli cez Staré mesto do Medickej záhrady, kde bol pripravený program pre deti.

Milé bolo vidieť množstvo známych tvárí z našej farnosti, zo školy sv. Františka, bratov minoritov... Aj napriek tomu, že počasie nebolo úplne najpriaznivejšie, zišlo sa nás na pochode veľa, ako bolo počuť z pódia v Medickej záhrade až okolo 13 000 ľudí (organizátori počítali účastníkov pri prechode popod Michalskú bránu!). Aj napriek tomu, že trasa pochodu niekedy aj s malými detičkami na rukách nebola najkratšia, náročnosť vyvážila dobrá atmosféra, priatelia a zmysel pochodu. Táto udalosť bola pre nás krásnym vstupom do Veľkého týždňa. (Pripájame zopár fotiek - doslovne pár; popoludní pridáme ďalšie).

.

text: Janka Nagyová

foto: Monika Vaneková, br. Tomáš M.

.