Bratislava

Cyklopúť: Šaštín

mini cyklo2Od 2. do 10. júla sa uskutočnila 8. minoritská cyklopúť. Prečítajte si naše zážitky z druhej časti putovania.

6. deň: Levoča -> Okoličné (103 km, 0 defektov, 1 pád)
Pri odchode z Levoče sa brat Tomáš M. zrazil s prenosným dopravným značením. Utrpel ľahké zranenia, ktoré mu nezabránili pokračovať v ceste. Avšak 2 paradajky v jeho vaku bolo treba na mieste zjesť. Krátko na to sme v Dravcoch stretli pátra Witolda, ktorý nás pozval do miestneho kostola na adoráciu. Potom sme pokračovali k Vysokým Tatrám a vyšplhali sme sa až na Štrbské pleso. Spali sme u školských sestier v Okoličnom, ktoré nás privítali bohatou večerou. Počas nej sme oslávili aj 24. výročie manželstva nášho spolupútnika Janka.

7. deň: Okoličné -> Púchov (152 km, 0 defektov, 0 pádov)
Takmer celý deň sme sa snažili uniknúť dažďovým kvapkám. Vždy, keď sa nám to podarilo, sme si urobili prestávku, počas ktorej nás znova dobehli. Vtedy sme vyrazili ďalej, akoby nám akurát dážď chýbal k spokojnej jazde. Posledných 50 kilometrov sme si ho užili až-až. Túto noc sme spali v cirkevnej škole sv. Margity a osprchovať sme sa boli v neďalekom športovom centre.

8. deň: Púchov -> Šaštín (135 km, 2 defekty, 0 pádov)
Pokračovali sme v ceste pozdĺž Váhu. Zastavili sme sa u Sestier Františkánok Premenenia Pána, u ktorých sme mali svätú omšu a obednú prestávku. Opäť sa ku nám pripojil Peter (opustil nás v Banskej Bystrici), ktorý na striedačku jazdil na aute a na bicykli. Počas prechodu na Záhorie sme sa zapotili v kopcoch. Minimálne na jednom bolo 17 % stúpanie (ostatné neboli označené, pretože boli na vedľajšej ceste). V Šaštíne nás privítali Dávid, Dominika a Žofia, ktorí nás budú sprevádzať na poslednej etape.

9. deň: Šaštín -> Bratislava (70 km, 0 defektov, 0 pádov)
Deň sme začali svätou omšou v bazilike. Po raňajkách sme zamierili do Bratislavy. Dorazili sme okolo 14:30. Nečakala nás vojenská dychovka ako v Levoči, ale naši blízki – ľudia, ktorých máme radi. V kostole sme poďakovali Pánu Ježišovi za celú cyklopúť a rozišli sme sa domov.

cyklo mapa

9. cyklopúť (prázdniny 2015): Snívame o cyklopúti do Taizé vo Francúzsku.

text: br. Tomáš M.

foto: páter Lucián