Bratislava

Cesta do neznáma

mini-pl-sqV stredu, 23. júla, sa naši dvaja spolubratia vybrali na cestu dlhšiu ako zvyčajne. Hoci každý mal ísť iným smerom, najskôr išli spoločne na rannú svätú omšu do kostola sv. Michala v Karlovej Vsi.

mapa-pl-sqV stredu, 23. júla, sa naši dvaja spolubratia vybrali na cestu dlhšiu ako zvyčajne. Hoci každý mal ísť iným smerom, najskôr išli spoločne na rannú svätú omšu do kostola sv. Michala v Karlovej Vsi. Ide o brata Tomáša a brata Petra, ktorých sprevádzal páter Martin.

Po svätej omši zamierili na letisko Schwechat. Tu zverili brata Tomáša leteckej spoločnosti Adria Airways, ktorá ho cez Ľubľanu mala dopraviť do Tirany v Albánsku. Strávi tam jeden mesiac s našimi bratmi misionármi.

Viac informácii o našej misii v Albánsku nájdete na stránkach www.katolikfier.com (slovenský preklad) a misie.minoriti.sk.

Druhým bratom cestovateľom je postulant Peter, ktorý odchádza do Poľska, aby sa pred začiatkom noviciátu zdokonalil v poľskom jazyku a spoznal svojich budúcich spolubratov. Strávi mesiac v minoritskom kláštore v Głogówku, kde sa nachádza postulát našej krakovskej provincie. Bude pod ochranou Panny Márie, ktorá tu má dokonca aj svoj domček - vernú kópia domčeka z Loretto v Taliansku.

Viac informácii o našich bratov v Głogówku nájdete na týchto stránkach:

prenowicjat.franciszkanie.pl (slovenský preklad)

glogowek.franciszkanie.pl (slovenský preklad)

Text: br. Tomáš M.

Obrázky:

"Herb Polski" by pl:User:Follow by white rabbit - From Polish Wikipedia. Originally uploaded at pl:Grafika:Godło Polski.svg. Licensed under Public domain via Wikimedia Commons - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Herb_Polski.svg#mediaviewer/File:Herb_Polski.svg

"Coat of arms of Albania" by Government of Albania - Taken from http://www.mitik.gov.al/mitik/njoftime/strategjia2.pdfEarlier versions were based on Image:Albania_state_emblem.png, originally from CIA World Factbook and vectorized by Sgt bilko.. Licensed under Public domain via Wikimedia Commons - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Coat_of_arms_of_Albania.svg#mediaviewer/File:Coat_of_arms_of_Albania.svg