Bratislava

Minoritský splav 2017

Od piatku 30. júna do nedele 2. júla 2017 sa konal ďalší ročník spoločného splavovania Malého Dunaja, na ktorý sa vybrali rodiny a deti našej farnosti v Bratislave – Karlovej Vsi.

Aj tentokrát nám počasie vyšlo: nebolo ani chladno, ani príliš horúco – tak akurát pre každého, kto si chcel užiť prírodu, slnko a vodu.

V piatok večer sme sa ubytovali v kempe U Matisa pri Jelke. Po sv. omši sme si odovzdali základné pokyny, a niektorým nováčikom nášho splavu aj opísali zásady správania na vode a vo vodáckom spoločenstve.

V sobotu po raňajkách, zbalení a rozdelení do lodí, sme vyrazili na vodu. Táto fáza splavu je zvlášť náročná. Nečudo, veď nás bolo viac než 130. Výdatná obedná zastávka, s kúpaním a siestou bola pri mlyne v Jelke. Do cieľa prvého dňa – do Potônských Lúk sme dorazili okolo šiestej. Tam nás čakal guláš, rozbaľovanie a príprava na noc. Spať sme však išli až po slávení eucharistie a agapé.

Nedeľu sme začali slávením sv. omše pod slnečným ranný nebom. Krásne počasie nám pomohlo rýchlo vyraziť na vodu a tešiť sa zo spoločenstva uprostred Božej prírody. Autobus, ktorý nás unavených po celom dni previezol späť do Bratislavy, nás čakal v Jahodnej. Vďaka všetkým, zvlášť tým, ktorí sa po prvýkrát odhodlali na toto spoločné dobrodružstvo!

Značnú časť nákladov na splav predstavuje doprava. Touto cestou chceme poďakovať Mestskej časti Bratislava - Karlova Ves za finančný príspevok, ktorý sme použili na tento účel.