Bratislava

BA – KV: naj. miništranti za r. 2017 a iné

Odmeňovali sme najlepších miništrantov za rok 2017; boli sme v Národnej rade SR aj na airsofte.

Už druhý rok po sebe najviac bodov v miništrantskej súťaži získal Kristián Behún. V tomto roku mu stačilo na víťazstvo 866 bodov, čo je približne o 100 menej ako pred rokom. Na druhom mieste skončil Palko Vanek a na treťom Jonáš Čarný. Zatiaľ jediným, komu sa podarilo prekonať 1000 bodovú hranicu bol Samuel Sirota a to v rokoch 2013 a 2014. Samozrejme počet bodov nie je najdôležitejší, preto aj touto cestou všetkým chlapcom ďakujem za ich službu pri Pánovom oltári.

Nedávno naši miništranti a birmovanci mali možnosť navštíviť Národnú radu SR a pozrieť si výstavu obrazov Mariana Kołodzieja, väzňa koncentračného tábora v Osvienčime. Hĺbku zobrazeného posolstva človeka, ktorý prišiel do tábora smrti medzi prvými väzňami z Poľska, priblížil br. Martin.

Neskôr si mohli vyskúšať svoju odvahu, obetavosť, presnosť a schopnosť takticky myslieť počas airsoftových prestreliek. Pri zachovaní potrebnej ochrany očí a tváre, ale aj vzájomnej ohľaduplnosti sa to javí ako dobrý prostriedok formovania mužskej identity mladých chalanov.

text: br. Martin; foto: br. Josef a Martin