Levoča

Mládežnícka grilovačka

Pri našom kláštore v Levoči sa už nejaký ten piatok stretáva mládežnícke spoločenstvo Eden, s ktorým sme sa rozhodli zorganizovať mládežnícku grilovačku.

Najskôr bol nápad podeliť sa nielen jedlom, ale aj zážitkom spoločenstva.(v rámci synodálnej témy „Zdieľanie zodpovednosti za našu spoločnú misiu“), potom vznikol plagát a nasledovala reklamná kampaň. Pozvali sme mladých z Levoče (zvlášť birmovancov, ktorí mali minulú nedeľu birmovku) i okolia. Samozrejme, dali sme to aj do oznamov – že kto by nás chcel podporiť, môže upiecť koláč, urobiť šalát alebo priniesť inú dobrotu. Potom bolo treba urobiť nákup – veď predsa musíme mať aj niečo vlastné. Na stretku večer pred grilovačkou sme si rozdelili úlohy a rozišli sa domov (okrem vedúceho a jeho zástupcu, ktorí odišli do Važca na SpišNet, čo v preklade znamená stretnutie vedúcich spoločenstiev spišskej diecézy).

V sobotu 11. júna 2022 sme sa stretli o 16:00 sme začali chystať kláštorný dvor: gril, šalát, koláče, smetné koše, fotky zo stretiek, stoly & lavice, veľký papier na spätnú väzbu a tak… Samozrejme, že sme to do 17:00 nestihli, ale naši hostia boli veľmi trpezliví… Najprv len tak postávali a potom sme im zorganizovali nejaké aktivity. A potom sa to už rozbehlo. Hry, rozhovory, jedlo, pitie, spätná väzba, nové priateľstvá, tancovanie… Nebudete veriť, ale končili sme až okolo 21:30. Potom sme ešte do 22:00 upratovali a dojedali melón. V nedeľu sme dostali fotky – výber vám ponúkame nižšie.

Ďakujeme všetkým, ktorí našu grilovačku podporili – či už finančne, materiálne alebo svojou prítomnosťou. Ak všetko dobre pôjde, tak v septembri budeme pokračovať.

text: br. Tomáš M.
foto: Katka V.