Spišský Štvrtok

Miništrantské zahájenie prázdnin

miniMinZačali sa veľmi očakávané letné prázdniny. V pondelok 30. júna sa stretli miništranti našej farnosti zo Spišského Štvrtku a Draviec na fare v Spišskom Štvrtku na miništrantskom zahájení prázdnin...

Začali sa veľmi očakávané letné prázdniny. V pondelok 30. júna sa stretli miništranti našej farnosti zo Spišského Štvrtku a Draviec na fare v Spišskom Štvrtku na miništrantskom zahájení prázdnin. Napriek počasiu, ktoré sa skôr podobalo na zahájenie jesene, sme spolu prežili nezabudnuteľných 24 hodín zábavy. V miništrantskom súboji sme si overili svoje vedomosti na tému miništrantskej služby, na obed sme mali perfektné špagety, ktoré pre nás pripravili naše pani kuchárky, za čo im veľmi ďakujeme. Popoludní bol čas na rozprávku, súťaže, zábavu. Obloha sa trošku vyjasnila a nám sa podarilo kopnúť si do lopty, nebol to síce futbalový turnaj, na ktorý sa všetci tešili, ale našu radosť to nepokazilo. Večer sme sa stretli pri oltári na poslednej júnovej pobožnosti a slávení svätej omše v kostole. V homílii páter všetkých povzbudil, aby v našom srdci, popri ostatných osobách a veciach bolo vždy miesto pre Pána Ježiša. Miništrantov povzbudil, aby využili čas prázdnin na dobré veci, a aby si každý deň našli čas na modlitbu. Po sv. omši chutná večera od našich pani kuchárok. Po večeri sa začala rozprávková noc, v herni boli zápasy v stolnom futbale, air hockey-i, biliarde. Niektorí sa predsa len rozhodli postaviť si stany a prežiť noc v stane. To bolo radosti. Veď sa pozrite sami.

Utorkové ráno bolo veľmi skoro J . Zahájili ho mladší účastníci pokračovaním rozprávkovej noci a futbalom v rannej rose. Neskôr sme prinútili vstať aj starších účastníkov J . Všetci sme sa potešili chutným raňajkám, ktoré nám pripravili naše pani kuchárky. Po raňajkách nasledoval najmenej atraktívny bod programu, upratovanie. Aj tento bod sme splnili na 100%, za čo patrí chlapcom veľká pochvala. Posledné minúty nášho spoločného stretnutia patrili vyhodnoteniu a odmenám za miništrantskú službu v uplynulom polroku, za miništrantský súboj. Napokon všetci boli odmenení za ochotu slúžiť Pánu Bohu a ľuďom. Tešíme sa na ďalšie stretnutie.

.

Zdroj: stvrtok.minoriti.sk

.

.ÂÂ