Spišský Štvrtok

Farský detský tábor v Lúčkach 2014

1-IMAG0226Aj tento rok sa konal tábor pre deti z minoritskej farnosti v Spišskom Štvrtku, no nie ako po iné roky, v kláštore v Brehove, ale vo farnosti Lúčky...

Aj tento rok sa konal tábor pre deti z minoritskej farnosti v Spišskom Štvrtku, no nie ako po iné roky, v kláštore v Brehove, ale vo farnosti Lúčky. Bolo to niečo nové. Dni od 21. – 26. júla sme strávili príjemne, hoci počasie nám veľmi neprialo.

Cestou do tábora nás zastavili „indiáni“ s prosbou o pomoc. Deti boli ochotné pomôcť, a tak sme sa dostali do indiánskeho kmeňa kde nás už čakal náčelníkov syn Isken v podaní Ľuboša B. Deti sa dozvedeli, že Isken chce svojho otca, náčelníka Bilotena (Milan K.), obrátiť na kresťanskú vieru. Celý tábor sa niesol v tomto duchu. Deti ukázali náčelníkovi aká silná je ich viera, a čo im dáva. Ukázali mu ako sa modlia, aký sú starostliví jeden voči druhému, aké sú naše omše. Dokázali sme mu, že náš Boh je lepší, silnejší, láskavejší ako ten jeho. Podarilo sa im to!

Hoci počasie nebolo vždy ideálne a narušilo nám naše plány, podarilo sa nám dostať aj k vode, k termálnemu prameňu pri obci Kalameny, ale i k Lúčanskému vodopádu. I napriek nepríjemnostiam sme tábor s Božou pomocou zvládli a odniesli sme si hlavne to pekné. Zážitky, veselé príhody, nové kamarátstva, ktoré nám spestrili prázdniny.

text a foto: Lucia Ungerová, animátorka

.

.